Siromaštvo se "leči" obrazovanjem

Siromaštvo se "leči" obrazovanjem

29. Sep 2023.

Portal Autonomija je prepoznao vrednost našeg rada i odlučio da isprati projekat „Osnaživanje lokalnih romskih organizacija“ na svom portalu koji je posvećen našim naporima za unapređenje društva kroz edukaciju. Detalje možete pročitati na linku ka članku na portalu Autonomija, gde možete saznati više o našem zajedničkom cilju borbe protiv siromaštva putem obrazovanja.

Kroz ovaj projekat želimo da istaknemo važnost obrazovanja kao ključnog faktora za unapređenje života ljudi u teškim ekonomskim okolnostima. Projekat se oslanja na principe edukacije kao sredstva za izgradnju održivijeg društva. Fokus je na pružanju podrške marginalizovanim zajednicama, posebno romskoj populaciji, kroz lokalne projekte koji imaju za cilj unapređenje obrazovanja i pristupa resursima.

U skladu s tim, želimo da istaknemo rezultate i doprinos šest lokalnih projekata koji su realizovani u okviru našeg većeg projekta. Ovi projekti su se fokusirali na osnaživanje lokalnih romskih organizacija i promovisanje inkluzivnog obrazovanja, što je od suštinskog značaja za poboljšanje životnog standarda i društvene integracije.

Za detalje o projektima, kao i prezentaciju rezultata i uticaja koje su postigli, posetite glavni tekst na sajtu: Prezentacija rezultata 6 lokalnih projekata u okviru projekta "Osnazivanje lokalnih romskih organizacija". Pratite nas dok istražujemo kako obrazovanje može biti ključna komponenta u prevazilaženju siromaštva i gradnji održivog društva.

Projekat „Osnaživanje lokalnih romskih organizacija“ se realizuje uz podršku Hoffnung für Osteuropa (Nada za Istočnu Evropu) i Diakonije Virtemberg iz Nemačke.