Uručene zahvalnice učesnicima radionice Sportske aktivnosti

Uručene zahvalnice za učesnike radionice Sportske aktivnosti

04. Oct 2021.

U subotu 2. oktobra učesnicima 3. ciklusa radionica Sportske aktivnosti uručene su zahvalnice. Posebne zahvalnice podeljene su vršnjačkim edukatorima koji su kroz dugogodišnje učešće na projektu izgradili veštine i više od 3 godine imaju značajnu ulogu u pružanju podrške deci i mladima koji se podržavaju kroz projekat.

Naime, projekat „Terenski rad se decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici“ se realizuje od 2009. godine uz podršku H.Stepic CEE fondacije iz Beča. Kroz projektne aktivnosti se pruža podrška deci i mladima kako bi se prevazišle sve prepreke aktivnog učešća u društvu, a u ovom slučaju uključivanje u obrazovno-vaspitni sistem, kao i pomoć pri organizaciji slobodnog vreme. U tom smeru i radionice Sportske aktivnosti imaju za cilj da decu i mlade sklone sa ulice i pruže za odrastanje sigurniju alternativu.

Pored uloge vršnjačkih edukatora i volontera angažovanih na projektu, organizaciji i realizaciji aktivnosti doprinosi i Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ sa kojim se dugi niz godina ostvaruje uspešna saradnja. U navedenu aktivnost je bilo uključeno 40 dece iz podstandarnog naselja Veliki Rit. Naredni, 4. ciklus radionica planiran je za proleće 2022. godine.