Završeni građevinski radovi na 28 kuća korisnika EHO stambene podrške u Sremu

novo kupatilo

20. Oct 2021.


Ovih dana završeni su građevinski radovi na popravci 28 kuća u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima, kojima je EHO obezbedio pomoć za poboljšanje uslova stanovanja, u sklopu projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope „Podrška za novi početak“. Projektom su delimično podržani i nepovratnici koji žive u lošim stambenim uslovima.

Ovom podrškom obezbeđen je građevinski materijal neophodan za popravku kuća, stručna podrška EHO inženjera na terenu tokom građevinskih radova,  kao i plaćeni instalaterski i keramičarski radovi za nova kupatila. Ostale građevinske radove izvele su porodice sopstvenim sredstvima. Za dve kuće plaćeni su i priključci na gradsku strujnu mrežu, kao i priključak na uličnu kanalizacionu mrežu za jednu kuću, a sve u cilju obezbeđivanja minimalnih neophodnih uslova za stanovanje porodica koje tu žive.

Usluge koje su pružene su podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).