Održan zajednički sastanak za razmenu iskustava korisnika

23. Dec 2021.

Zajednički sastanak za razmenu iskustava korisnika koji su podržani grantom za početnike, održan je u Bačkom Gradištu. Cilj sastanka je bio pružanje dodatne podrške korisnicima kroz razmenu iskustva, informacija i umrežavanje u cilju stvaranja uslova za buduću saradnju.

U opštini Bečej, kojoj pripada i Bačko Gradište, EHO je u protekle dve godine podržao 16 korisnika sredstvima za kupovinu alata i opreme. U procesu identifikacije korisnika, uspostavljena je saradnja i sa koordinatorkom za romska pitanja u Opštini Bečej.

Korisnici su ostvarili značajne napretke u poslovanju korišćenjem opreme koju su dobili kroz grant od EHO-a i u velikoj meri ostvarili viziju koju su imali prilikom konkurisanja. Oprema im je omogućila da ugovaraju i prihvataju poslove koje ranije nisu mogli, takođe je doprinela da rade brže i kvalitetnije.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.