Poseta crkvenih omladinskih radnika iz Dortmunda

Poseta crkvenih omladinskih radnika iz Dortmunda

28. Mar 2022.

Tokom protekle nedelje u poseti Ekumenske Humanitarne organizacije bili su predstavnici partnerskih organizacija iz Dortmunda - Evangelička Omladina Dortmund i Lünen (Evangelisch Jugend Dortmund und Lünen) i Evangelička Noah crkvena zajednica Dortmund  (Evangelisch Noah Kirchgemeinde Dortmund).

Zajednička saradnja se odvija u okviru omladinskog rada i omladinske razmene koja se realizuje već 14-u godinu za redom. Tokom petodnevne posete upoznali smo se sa novim članovima pomenutih organizacija i bogatim projektnim radom kako EHO-a tako i pomenutih organizacija. Ovom prilikom napravljen je plan za narednu omladinsku razmenu koja je planirana u aprilu, kada će EHO ugostiti 10 mladih volontera iz Dortmunda od 17 do 26 godina. Tema ovogodišnje razmene je „Raznolikost i rodna ravnopravnost“, te planirana aprilska poseta će biti usmerena na realizaciju aktivnosti, poseta i programskih sadržaja s ciljem jačanja različitosti, socijalne pravde i ravnopravnosti među polovima.

Prva razmena mladih (Ecumenical Youth Exchange), koju organizuje EHO sa partnerskim organizacijama iz Dortmunda - održana je davne 2008. godine.